Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Tijdens de slaap verkeert ons lichaam in een toestand van verminderd bewustzijn. Alleen wat als je slaapproblemen hebt? Een slaapprobleem heeft enorme invloed op de kwaliteit van je leven. Zo’n 10% van de Nederlanders heeft problemen met slapen.

Er zijn verschillende dingen die slaapproblemen kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan problemen in het dagelijkse leven, werkdruk of medicijnen. Ook het gebruik van je laptop of telefoon voor je gaat slapen kan problemen geven. Zelf heb ik er gelukkig geen last van dat het mijn leven beïnvloed. Wel komt het voor dat ik een drukke dag heb gehad en nog veel aan het nadenken ben. Of een indrukwekkende serie heb gekeken en hier nog mee bezig ben.

Wat mij enorm helpt is het volgende:

  • Etherische lavendelolie; een paar druppeltjes olie in een diffuser (geurverspreider) in de slaapkamer of een druppeltje olie in je nek.
  • Yoga; de houding liggende twist activeert je parasympatisch gedeelte van je zenuwstelsel, welke de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.
  • Meditatie; even voordat je gaat slapen 5 minuten tijd nemen om meer rust te krijgen in je hoofd. Observeer je gedachten en laat ze weer los.
  • Thee; een heerlijke kop thee met kamille, bijvoorbeeld van Yogi Tea Relaxed Mind.

Creëer regelmaat in je slaapgedrag en zorg dat je op tijd naar bed gaat!

Hi, ik ben Rayette

Wanneer je mij vraagt wat yoga met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd op het moment waarop ik het zo hard nodig had. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Als yogadocente & massagetherapeute wil ik jou inspireren om (weer) bewust te worden van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.