Even voorstellen…

Wanneer je mij vraagt wat yoga met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd op het moment waarop ik het zo hard nodig had. Zo heb ik, na een ingrijpende heupoperatie op mijn zestiende, weer op nul moeten beginnen. O.a. mijn spieren moesten opnieuw worden opgebouwd en ook heb ik opnieuw moeten leren lopen. Het vertrouwen in mijn lichaam ben ik lange tijd kwijt geweest. Ik was heel boos: ‘Waarom moet juist mij dit overkomen?’.

Waar ligt jouw grens

Als fanatiek tophandbalster was ik gewend om mijn grenzen, pijntjes en ongemakken continue te negeren en ben ik altijd bezig geweest met mijn lijf en dus het menselijk lichaam. Ik wilde niets anders dan presteren en ja, dat is soms doorbijten. Twee jaar en twee heupoperaties later, besefte ik mij dat dat verleden tijd was en dat ik juist nu, meer dan ooit, naar mijn lichaam moest luisteren. Yogalessen, en daaropvolgend een yogaopleiding, hebben mij hier enorm mee geholpen. Ook dankzij mijn yogadocente die mij leerde om de focus te leggen op wat ik wél kon, in plaats van wat ik niet meer kon.  Na een heftige periode staat yoga voor mij voor rust, zelfreflectie en vertrouwen. Daarnaast hebben de operaties mij ertoe gezet om een massageopleiding te gaan volgen. En met succes: mijn allereerste massageopleiding liet mij verder kijken dan alleen naar spieren. Ik leerde om een lichaam te lezen en om de complete ontwikkeling in kaart te brengen op zowel fysiek-, emotioneel- en mentaalniveau. Nu geniet ik intens van het opzoeken van mijn grenzen zonder hier overheen te gaan. Op mijn eigen, natuurlijke manier heb ik mijn lichaam weer flexibel en krachtig weten te maken. Niet alleen werd ik sterker en leniger, ook leerde ik te accepteren en om te gaan met wat ik eerder juist als een beperking zag. Het leven loopt niet altijd als gepland en beide opleidingen lieten mij mijn nieuwe situatie vanuit een andere hoek bekijken. Met een nieuw, mooi leven als gevolg.

Als yogadocente werk ik, tijdens privé yogalessen, samen met jou aan jouw doelen. In jouw vertrouwde omgeving leer ik je te luisteren naar je lichaam, je grenzen te accepteren en deze op een natuurlijke manier te verleggen. Naast yoga maken we tijd voor ademhalingsoefeningen en meditatie. Zo word je niet alleen fysiek krachtiger, maar ook mentaal sterker. En daarnaast ben ik dus gecertificeerd massagetherapeut: als geen ander weet ik dat geen mens en geen lichaam hetzelfde is. Daarom pas ik mijn massages volledig aan op waar jouw lichaam op dat moment behoefte aan heeft. Met verschillende technieken, o.a. ‘deep tissue’, ‘voetreflexologie’ en ‘reiki’, maak jij die belangrijke verbinding met je lichaam en ben je in staat om alle spanning in je lijf los te laten.

Neem een moment voor jezelf!

Yoga is voor iedereen

Het is een goede manier om rust en ontspanning toe te laten en om je fysiek sterker te voelen. Om (weer) te luisteren naar jouw lichaam en geest.

Gun jezelf een massage

Geen mens en geen lichaam is hetzelfde en daarom pas ik mijn massages volledig aan op jouw wensen en behoeftes. Zorg goed voor je lichaam.