Heb jij ook zo’n moeite om stil te zitten met je benen? Voelen jouw benen heel zwaar na een lange dag? Of heb je vaak last van krampen in voeten en kruiten? Dit is heel vervelend en daar worden we vaak onrustig van.

Magnesium

Het kan zijn dat je een (beginnend) magnesium tekort hebt in je lichaam. Magnesium is een belangrijk mineraal dat nodig is voor de vorming van botten en spieren. Daarnaast draagt het bij aan de werking van spieren en het zenuwstelsel. Magnesium is betrokken bij de energiestofwisseling in ons lichaam en de overdracht van zenuwprikkels. Het wordt ook wel het ‘antistressmineraal’ genoemd. Een gebrek aan magnesium maakt je gevoeliger voor stress en hoe meer stress, hoe meer magnesium je verbruikt. Een vicieuze cirkel die we graag willen doorbreken.

Voorkomen van onrustige benen en krampen

Eén van de symptomen van een magnesium tekort is last van onrust en spierkramp. Maar wat kan je doen om onrustige benen en krampen te voorkomen?

  • Drinken; drink genoeg water. Het advies aan volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar is om elke dag tussen de 1,5 en 2 liter te drinken. Zorg dat je bijvoorbeeld een flesje hebt die je elke keer vult met water. Hierdoor weet je ongeveer hoeveel liter je binnen krijgt.
  • Eten; zorg dat je genoeg groente en fruit eet. Voorbeeld groene groenten, bonen, linzen en bananen. Ook noten zijn goede voedingsmiddelen om te eten, zoals cashewnoten en amandelen.
  • Yoga; voor de bloedtoevoer naar je benen is het goed om elke dag een omgekeerde houdingen te doen. Het kan al heel simpel door op de grond, bank of bed te liggen met je benen tegen de muur. Het gaat erom dat je benen hoger zijn dan je hart.
  • Magnesium supplement; veel mensen vinden het lastig om consequent de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium (300 milligram voor vrouwen) uit de voeding binnen te krijgen. Om er zeker van te zijn dat je voldoende magnesium binnen krijgt, adviseer ik om een magnesium supplement te nemen. Let er wel op dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt. (Laat je adviseren door specialist)

Zorg goed voor je lichaam

Een van de onderdelen van yoga is hoe ga je om met jezelf, genaamd Niyamas. Het zijn de leefregels over je lichaam, de geest en je persoonlijke omgeving. Dus hoe goed zorg jij voor jezelf? Zorg jij ervoor dat je genoeg water drinkt, dat je genoeg beweegt en je lichaam voedt met voedzaam eten.

Hi, ik ben Rayette

Wanneer je mij vraagt wat yoga met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd op het moment waarop ik het zo hard nodig had. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Als yogadocente & massagetherapeute wil ik jou inspireren om (weer) bewust te worden van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.