Hoe je uit iets negatiefs iets positiefs kunt halen

Rayette en ik ontmoeten elkaar tijdens een wandeling van Walking Ibiza op Ibiza. In vier uur tijd ontdekken we een geheim strand, zien we het magische rotseiland Es Vedrà vanaf een andere zijde en leren we het eiland beter kennen. Deze wandeling betekent de start van onze vriendschap; waarbij yoga ons direct verbindt. Allebei hebben we alles achter ons gelaten wat we kennen om van onze droom werkelijkheid te maken; wonen en werken op Ibiza. Rayette is inmiddels alweer een tijd terug in Nederland en ik? Ik ben achtergebleven op Ibiza. Nooit eerder voelt het zo, maar in deze gekke tijd wel.

Van volledig gevuld naar leegte

Samen met mijn vriend heb ik One Day Retreat Ibiza opgericht en dit seizoen zijn er meer boekingen dan ooit. Vanaf eind maart zou het voorseizoen losbarsten en maak ik mij nog zorgen of ik nog wel een dag vrij zou zijn tot aan juni. Niet alleen de agenda voor One Day Retreat Ibiza staat vol, maar ook de verhuur van de gastenkamer. De boekingen lopen zelfs door tot in oktober. Alle zaadjes die zijn geplant lijken te zijn ontkiemd in prachtige palmbomen van een hoogte waarvan ik niet eens had durven dromen. Dan ineens is het allerverwoestende virus daar. Van een volledig gevulde agenda naar totale leegte. Ik beland in een rouwproces en voel me immens verdrietig en alleen. Na een lange winter (met temperaturen die aanvoelen als lente), kijk ik zo ongelofelijk uit naar het seizoen. One Day Retreat Ibiza geeft mij zingeving en het huis waar ik woon vraagt om bezoek. Zo fijn is het er. Het seizoen komt er niet, Ibiza blijft in een lange winterslaap.

Wat kan ik doen waarvoor ik nooit de tijd heb gehad

In de periode dat de noodtoestand in Spanje wordt aangekondigd ben ik ziek. Ik geef mezelf de tijd om op krachten te komen en om volledig in het rouwproces te duiken. Wanneer ik op 04-04-2020 een meditatie doe, lijkt het alsof ik volledig ontwaak uit mijn eigen winterslaap. Na jarenlang als (mode)redacteur voor verschillende tijdschriften te hebben gewerkt, merk ik dat mijn interesses enorm zijn veranderd en dat ik mijn woorden niet kwijt kan op papier. Een paar dagen voor de meditatie valt mijn oog op Nyepi; een hindoeïstische feestdag waarbij het nieuwe jaar op Bali wordt ingeluid. De vliegtuigen blijven aan de grond en de inwoners keren naar binnen om te bezinnen en te vasten. Het voelt alsof we wereldwijd in Nyepi zijn belandt en de achterliggende gedachte raakt mij.

De start van online magazine Nyepi

Onbewust wordt er op dat moment een zaadje geplant en na de meditatie weet ik het ineens: ik ga mijn eigen online magazine starten. In drie weken bouw ik de website, leer ik bij over social media en schrijf ik eindeloos veel content. Alsof honderden handen mij tegelijk helpen met het opstarten van Nyepi. Het online magazine geeft me zingeving en een doel: waarbij ik zoveel mogelijk mensen van positiviteit en tools wil voorzien. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Nyepi is toegankelijk voor iedereen die zichzelf beter wilt leren kennen en biedt een platform voor persoonlijke groei. Door het no-nonsense taalgebruik en de nodige humor, zal ook degene die nog niet zo bekend is met het spirituele pad nieuwsgierig worden. Mijn motto is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken en het stigma van spiritualiteit te doorbreken. Eigenlijk is het teruggaan naar de natuur, iets waar wij zo ver van verwijderd zijn. Ja, de noodtoestand is heftig (op dit moment ben ik al zes weken niet meer buiten geweest), onzeker en iedereen heeft zijn eigen verlies. Toch denk ik ook dat het juist de tijd is voor introspectie, nu alle afleiding is weggevallen. Hoe mooi zou het zijn als we deze tijd allemaal gebruiken om onszelf iets beter te leren kennen? De wereld en het universum? Nieuwsgierig geworden? Volg online magazine Nyepi hier.

Ga naar de website: www.nyepi.nl

Liefs,

Lauri

Hi, ik ben Rayette

Wanneer je mij vraagt wat yoga met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd op het moment waarop ik het zo hard nodig had. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Ik help jou om je (weer) bewust te maken van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.