Energie yoga massage

Wat is holistisch energetisch?

Het staat heel mooi in mijn omschrijving holistisch energetisch. Maar wat betekent het eigenlijk. Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Ik ben hier een aanhanger van. Ik geloof dat het hele lichaam met elkaar verbonden is. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je onderrug kan dit komen door het verkeerd belasten van je rug of onderontwikkelde spieren, maar het kan ook komen doordat dat de energie niet goed doorstroomt door een blokkade.

Alles is energie

Energetisch betekent met betrekking op arbeid of energie. Alles is met elkaar verbonden door energie. Energie is de basis waarop het universum en dus onze wereld bestaat. Elk lichaam heeft ook een energetisch lichaam. De wereld bestaat uit energie, atomen en moleculen, die zich manifesteren op een laag trillingsniveau. Dit is niet tastbaar. Mensen die hoog gevoelig zijn kunnen energetische waarden waarnemen. De basisgedachte van de energetische werkwijze is dat elke fysieke ziekte of kwaal veroorzaakt wordt door een verstoring of onbalans op het energetische lichaam.

Uit balans

Klachten op lichamelijk gebied (zoals pijn), emotioneel (verdriet) of mentaal (pieken) kunnen signalen zijn dat het lichaam uit balans is. Vaak merk je dit op dat je niet lekker in je vel zit, last van pijntjes of weinig energie hebt. Je kunt zelf je balans weer herstellen, soms heb je hier begeleiding bij nodig. Iemand die je inzicht geeft of helpt om energetisch, maar ook mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel weer in balans te komen. Dit is een holistische benadering.

Mijn manier van werken

Tijdens mijn massages en yogalessen werk ik op een holistische energetische manier. Ik kijk naar het geheel. Zowel een massage als het doen van yoga kan zorgen dat je energie weer vrij kan stromen, het helpt om bewust te worden je hele lichaam. Je zal mij ook regelmatig horen waar bepaalde gebieden van je lichaam voor staan, of welke energiestromen je activeert. Door regelmatig tijd te nemen voor jezelf kan je (sneller) alert zijn op de signalen van je lichaam. Klachten worden minder of gaan over omdat lichaam een geest weer in balans worden gebracht.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je al langer last van bepaalde klachten? Boek een holistische energetische massage of een yogales. Ook organiseer ik energetische massagecursussen aan, bekijk hier.

 

over mij

Wie ben ik?

Wanneer je mij vraagt wat yoga & massage met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Ik help jou om je (weer) bewust te maken van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

Rayette 
persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.