Chakra’s niets voor mij, of toch wel?!

Chakra’s zijn voor mij lang een onderwerp geweest wat mij niet trok. Na lange tijd heeft het toch mijn aandacht getrokken. Het chakra ‘systeem’ heeft mij inzicht gegeven in mijzelf. Voorheen vond ik het moeilijk om echt te zeggen wat ik wilde zeggen. Misschien omdat ik er niet helemaal bij kon. Ik wist het gewoon niet wat ik wilde, wat ik leuk vond. Tijdens het werken met de chakra leerde ik dat dit onder andere te maken heeft met het keelchakra. Dit chakra gaat over communicatie, zelfexpressie en trouw zijn aan jezelf. Het verbindt ook ons lichaam met ons hoofd. Alhoewel ik heel goed mijn lichaam kon voelen, was het in mijn hoofd altijd druk. Er was geen verbinding tussen deze twee. Door bewustwording, verschillende oefeningen en yogahoudingen kan ik nu zeggen: ‘Ik communiceer op een gezonde manier over mijn gevoelens en weet wat ik wil.’

Wat zijn chakra’s?

Chakra betekent wiel. We hebben totaal 7 wielen, ofwel chakra’s of energiecentra genoemd, in ons lichaam. De zeven belangrijkste liggen op één lijn langs de ruggengraat – van het stuitje, tot aan de kruin. Elk van deze chakra’s zorgen voor een goede doorstroming van onze levensenergie. Mocht er één minder goed werken, kan je dat merken aan bepaalde eigenschappen zoals vermoeidheid, lusteloos, keelpijn enzovoort. Hoe goed jouw chakra’s werken bepaalt hoe goed jij in je vel zit, hoe succesvol je bent in jouw relaties en van hoeveel innerlijke rust jij geniet. Door met jouw chakra’s te werken kan je jouw energiestroom herstellen en versterken.

Het effect van yoga op de chakra’s

Yoga en de verschillende chakra’s zijn met elkaar verbonden. De diverse yogahoudingen openen, stimuleren én ontspannen de verschillende chakra’s zodat de energie er vrij doorheen kan stromen. Door regelmatig aan yoga te doen, zorg je dus voor een positieve energieflow door je lichaam én door de chakra’s. Voor elk chakra zijn er verschillende yogahoudingen en oefeningen die zorgen voor een goede balans in dit energiecentra.

Online chakra programma

Om inzicht te krijgen in dit ‘systeem’ heb ik een online chakra programma gemaakt, zodat je op een meer praktische manier bewust wordt van deze energiecentra. Verandering kost tijd, daarom is het belangrijk om tijd te maken voor dit programma. Het programma volg je online in de Persona Secum Academy. Elke les geeft je informatie over een chakra. Ik geef tips en opdrachten en natuurlijk ontvang je bij elke chakra een yogales. Je kunt het programma op eigen tempo doen, soms kan je wat weerstand ervaren. Wanneer je weerstand ervaart is het goed om hier nogmaals naar te kijken.

Benieuwd geworden, volg GRATIS de introductiemodule. Wanneer jij je inschrijft voor het programma ontvang je een gepersonaliseerd setje chakrastenen inclusief uitleg.

over mij

Wie ben ik?

Wanneer je mij vraagt wat yoga & massage met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Ik help jou om je (weer) bewust te maken van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

Rayette 
persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.