Yoga. Wat doet het met jou? Over het algemeen geeft yoga je een moment van rust, terwijl iedereen om ons heen gewoon doorgaat. Ook biedt het ons tijd voor onszelf, in een wereld waarin het juist heel vaak alleen om anderen draait. Maar, wanneer er wordt gevraagd waar het nu eigenlijk vandaan komt en wat het precies doet met je lichaam, hebben de meesten hier geen antwoord op.

Yoga betekent verbinden

Wist jij bijvoorbeeld dat yoga een woord is dat afkomstig is uit het Sanskriet? En dat je het, wanneer je het zou vertalen naar het Nederlands, zou uitspreken als ‘verbinden’? Dat verbinden slaat dan natuurlijk op het samenbrengen van lichaam en geest.

Maar, wat is er dan nodig om die verbinding tussen lichaam en geest te creëren? Dat is voor sommigen helaas makkelijker gezegd dan gedaan: om de diepste en mooiste verbinding te bereiken is er namelijk meer nodig dan een fysieke houding of yogaoefening. Het is namelijk zo dat de manier waarop je ademhaalt terwijl je yoga beoefent ook bijdraagt aan een sterk(er) en gezond(er) lichaam en dus een diepere verbinding!

Yoga is meer dan alleen houdingen

Nog een leuk weetje dat ik graag met je deel, is het feit dat yoga uit maar liefst acht verschillende onderdelen bestaat en dat ‘de houdingen’ daar slechts één van is. Ja, er zijn dus nóg zeven andere yogaonderdelen. Kan jij ze opnoemen? 

De kans is aanwezig dat je er eentje kan opnoemen. Misschien twee? Drie? Maar dan zal het hoogstwaarschijnlijk wel ophouden. Dat geeft niet, en eigenlijk is dat alleen maar heel goed, want hierbij wil ik direct van het moment gebruik maken om mijn zelfgemaakte set yogakaarten te introduceren: een prachtig doosje gevuld met de allermooiste kaarten die je dagelijks heel bewust bezig laten zijn met yoga en alles wat daarbij hoort! Interesse in de yogakaarten? Voor jezelf en/of voor je moeder of vriendin? Je bestelt ze hier!

 

Sta open voor (meer) yoga in je leven en pak iedere dag een kaart die op dat moment goed voelt voor jou.

Hi, ik ben Rayette

Wanneer je mij vraagt wat yoga met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd op het moment waarop ik het zo hard nodig had. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Ik help jou om je (weer) bewust te maken van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

PersonaSecum

KVK 66713137
BTW NL201711898B02
IBAN NL80ABNA0428479839

info@personasecum.nl

Social media