Neem een moment voor herstel

De Kindhouding is voor vele echt een herstellende houding. Het helpt de spanning in je spieren te verminderen en dient als rust vóór of juist na meer uitdagende yogahoudingen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Kindhouding helpt bij het loslaten van stress en het kalmeren van de hersenen. 

Verlicht stress

Slechts een paar minuten per dag aan yoga doen kan een geweldige vorm van stressverlichting zijn. Yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie zijn allemaal gemaakt om die opgebouwde stress los te laten. Leren hoe je ze correct kunt uitoefenen, kan enorm veel doen voor onze mentale gezondheid. In tijden van stress kan de geest soms in overuren maken. Door middel van yoga kunnen we leren hoe we onze geest beter kunnen focussen, zodat we ons beter kunnen concentreren op één ding tegelijk. Als we eenmaal hebben geleerd hoe we deze techniek kunnen gebruiken, kan deze op elk moment en op elke plaats worden gebruikt.

Zo kom je in de houding

  1. TAFELPOSE | Kom op handen en knieën.
  2. Spreid je knieën en breng je grote tenen naar elkaar toe.
  3. Zak met je billen naar je hielen en breng je borst en hoofd richting de mat.

Voordelen Kindhouding

  • Neutraliserende positie;
  • Verlaagt hartritme;
  • Bevordert de rust in het hele lichaam.

Tip! Moeite om je hoofd op de mat te krijgen? Gebruik een kussen ter ondersteuning van je voorhoofd.

Meer weten over de verschillende yogahoudingen?

In mijn zelfgemaakte set yogakaarten leg ik deze en nog 21 andere yogahoudingen uit. Daarnaast laat ik je ook kennismaken met de theorie achter yoga en zitten er leuke opdrachtkaarten tussen. Sta jij open voor meer yoga in je leven, bestel dan een setje voor jezelf of geef het een vriend(in) cadeau die yoga beoefend. Je bestelt ze hier!

Hi, ik ben Rayette

Wanneer je mij vraagt wat yoga met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd op het moment waarop ik het zo hard nodig had. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Als yogadocente & massagetherapeute wil ik jou inspireren om (weer) bewust te worden van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.