Wanneer je mij kent en/of al een tijdje volgt, weet je dat ik inmiddels niet meer zonder yoga kan. Na een, voor mij, heftige periode heeft yoga mij gegeven waar mijn lichaam (misschien onbewust?) zo’n intense behoefte aan had. Sindsdien gaat er geen dag voorbij waarop ik niet met yoga bezig ben. Die spontane, positieve omslag in het leven gun ik iedereen, ook jou! En juist daarom deel ik hieronder de vijf, voor mij, belangrijkste redenen om (iedere dag) aan yoga te doen!

  1. Rust in je hoofd

Deze eerste reden is misschien het meest voor de hand liggend, maar dat maakt ‘m zeker niet minder belangrijk. Door regelmatig de tijd te nemen voor yoga, creëer je rust. Rust om je heen, maar boven alles rust in je hoofd. Yoga biedt je de tijd om na te denken en de dingen die je bezig houden op een rijtje te krijgen.

  1. Focussen op het positieve

Juist door die tijd voor jezelf te nemen en even stil te staan bij wat er in je leven speelt, geef je jezelf de mogelijkheid om in alle rust en op je eigen tempo te focussen op dat wat er nu eigenlijk écht toe doet: de kleine, positieve dingen en momenten in het leven! Je zult merken dat je je ‘ineens’ veel minder druk kan en wil maken om de negativiteit om je heen.

  1. Leren luisteren naar je lichaam en gevoel

Het klinkt wellicht een beetje zweverig, maar het is écht waar: heb je een onmogelijke beslissing te nemen en/of is het aan jou om een zware knoop door te hakken? Stiekem weet jouw lichaam al lang wat het juiste is en wat voor jou het beste voelt. Het enige wat jij hoeft te doen, is openstaan voor wat jouw lichaam en gevoel je te vertellen heeft. Yoga helpt je hierbij.

  1. Fysieke fitheid en soepele gewrichten

Velen in mijn omgeving zijn ervan overtuigd dat je fit en soepel wordt van de oefeningen in de sportschool, maar als het aan mij ligt is yoga hier het recept voor! Zo is bijvoorbeeld yin yoga een vorm waarbij je verschillende houdingen voor een langere tijd aanhoudt om o.a. het bindweefsel te rekken. Dit zorgt er dan weer voor dat je gewrichten soepeler en leniger worden!

  1. Goede doorbloeding

De tientallen houdingen die je tijdens yoga doet, helpen om jouw bloedcirculatie te verbeteren. Nee, dit komt echt niet alleen door de inspanning, maar ook zéker door de aard van de diverse oefeningen. Wist je bijvoorbeeld dat houdingen met de benen in de lucht je helpen om de bloedstroom in je benen te verbeteren? Een gedraaide houding geeft de organen in de torso juist weer een lichte massage. Dit is ook zeer stimulerend!

 

Maakt dit blog jou enthousiast over yoga, maar heb je geen idee hoe te starten en/of wat voor jou geschikt is? Het is altijd mogelijk om vrijblijvend contact met mij op te nemen via een belletje of berichtje. Ben je nieuwsgierig hoe ik les geef en/of mijn stijl bij jou past? Volg dan een gratis online yogales! 

Hi, ik ben Rayette

Wanneer je mij vraagt wat yoga met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd op het moment waarop ik het zo hard nodig had. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Als yogadocente & massagetherapeute wil ik jou inspireren om (weer) bewust te worden van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.