yoga ochtendroutine

Start jij de ochtend bewust

Er is een verschil tussen mensen die zich door de ochtend haasten, en mensen die hun ochtenden bewust inrichten. De laatste groep begint de dag in rust en neemt tijd voor zaken die hij of zij belangrijk vindt. Deze bewuste aandacht zorgt voor een kickstart van de dag. Met een goede ochtendroutine kun je je dag met een kickstart beginnen. Stel dus direct jouw effectieve ochtendroutine op!

Verandering kost tijd

Gewoontes hebben tijd nodig om zich te vormen, volgens wetenschappers zo’n drie weken. Je kunt weerstand ervaren tijdens het veranderen van jouw ochtendroutine. Maar focus je op het doel en doe het stapje voor stapje. Hieronder deel ik graag wat tips om je dag goed te starten. 

Tip 1: Sta eerder op 

Maak er een gewoonte van om elke dag op hetzelfde uur op te staan. Probeer een uur eerder op te staan dan dat je bent gewend. Wanneer je 20 minuten per activiteit rekent, dan kan je 3 extra activiteiten toevoegen aan jouw ochtendroutine.

Tip 2: Bereken hoeveel tijd je nodig hebt

Maak een lijstje van de dingen die je ’s morgens wil doen en zet daarbij hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt of eraan wilt besteden. Vervolgens test je het uit en stuur bij totdat je een ritme vindt dat bij je past.

Tip 3: Begin de avond van te voren

Probeer zoveel mogelijk voor te bereiden. Hoe meer je de avond ervoor gedaan hebt, des te minder tijd het je de ochtend kost. Leg alvast een kledingsetje klaar, maak je lunch de avond ervoor klaar, check je agenda voor de volgende dag enzovoort.

Tip 4: Kies bewust je activiteiten 

Waar heb je behoefte aan om toe te voegen in jouw ochtendroutine. Snuif frisse lucht op door een ochtendwandeling, wees fysiek actief door simpele yogahoudingen of neem een moment om je gedachten te observeren door meditatie.
 
Probeer het dus eens; sta de komende tijd een uurtje eerder op en start jouw dag met een positieve boost!

Maakt dit blog jou enthousiast over yoga, maar heb je geen idee hoe te starten en/of wat voor jou geschikt is? Het is altijd mogelijk om vrijblijvend contact met mij op te nemen via een belletje of berichtje. Ben je nieuwsgierig hoe ik les geef en/of mijn stijl bij jou past? Volg dan een gratis online yogales! 

over mij

Wie ben ik?

Wanneer je mij vraagt wat yoga & massage met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Ik help jou om je (weer) bewust te maken van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

Rayette 
persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.