kracht van hypnose RTT Rapid Transformation Therapy Leandra Besters Meditatie

De kracht van Hypnose

Hypnose het klinkt voor veel mensen heel eng. Zeker voor mensen die graag controle willen houden. Omdat we vaak het beeld hebben van de tv-shows waar mensen op het podium onder hypnose de meeste bizarre dingen doen. Maar wat is hypnose nu eigenlijk? En wat is het verschil tussen hypnose en meditatie?

Knip met je vingers

Wanneer ik denk aan hypnose, komt het beeld naar boven van mensen die de meeste gekke dingen doen tijdens tv-shows. De hypnotherapeut vraag een onbekende op het podium, knipt met zijn vingers en laat deze persoon de meest rare dingen doen. Ik kan je vertellen dat het niet zo werkt. In ieder geval de vorm van hypnose die ik zelf heb ervaren, Rapid Transformation Therapy. Deze vorm combineert hypnotherapie, NLP, psychotherapie en cognitieve gedragstherapie. Samen met de therapeut door middel van het luisteren naar de stem of (een op maat gemaakte) audio kan je dingen in beweging brengen in het onderbewustzijn.

Het bewustzijn versus het onderbewustzijn

Onze geest kun je in twee categorieën verdelen: het bewustzijn en het onderbewustzijn. De bewuste geest bevat alle logica, beredenering, creativiteit en wensen waarvan we ons op elk moment bewust zijn. Het behandelt alle mentale, rationele processen waarvan we ons bewust zijn. De onderbewuste geest bevat gedachten, gevoelens, herinneringen en gedrag waar we ons niet bewust van zijn. Wist je dat 90% van jouw acties hieruit voortkomen, het onderbewustzijn? RTT kan op alle niveaus (lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel) ingezet worden om te helen, van o.a. pijn, klachten of blokkades. Met RTT transformeer je niet alleen de zichtbare en voelbare issues, maar ook alle andere gedragingen en patronen die daarmee samenhangen.

Voor wie is RTT geschikt?

Voor iedereen die het gevoel heeft dagelijks tegen een muur op te lopen en niet weet hoe die te doorbreken. Denk aan mentale en fysieke issues, als onrust, uitstelgedrag, angst (vliegangst, claustrofobie, faalangst, hoogtevrees), trauma’s of een gebrek aan zelfvertrouwen. Maar ook wanneer je relatie niet zo lekker loopt of bij een negatief zelfbeeld is RTT aan te raden.

Verschil tussen hypnose en meditatie

Hypnose is een staat waarin je eigenlijk meer gefocust bent, maar ook dat je bewustzijn meer losstaat van je lichaam dan bij meditatie en je meer openstaat voor suggesties. Daardoor kan een hypnotherapeut je helpen om bepaalde ervaringen te verwerken en accepteer je suggesties tijdens zelfhypnose sneller.

Wil jij het ervaren? Leandra Besters heeft een ontspannen, feel-good hypnose-audio opgenomen. Je kunt hem beluisteren via mijn Online Yoga Platform. Het is in het Engels, maar heel toegankelijk voor iedereen.

Meer weten over Rapid Transformation Therapy of contact met Leandra Besters, bekijk haar website www.leandrabesters.com of volg haar op Instagram.

over mij

Wie ben ik?

Wanneer je mij vraagt wat yoga & massage met mij doet, zal ik je vertellen dat het mijn leven heeft veranderd. Ik wil mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd graag delen met jou.

Ik help jou om je (weer) bewust te maken van jouw lichaam. Om de beste versie van jezelf te zijn. Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

Neem een moment voor jezelf. Want je verdient het!

Rayette 
persona serum logo yoga massage

Persona Secum

vereniging yogadocenten

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

yoga alliance

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.